Termeni și condiții

TERMENI ŞI CONDIŢII  

1. SCURTE CONSIDERAȚII  

 1. Accesând și utilizând acest Website, acceptați, fără limitări sau orice alte calificări, prezentele condiții și înțelegeți că orice alte acorduri între dumneavoastră și societatea MYCO SOLUTIONS SRL (în continuare, MYCO) se supun în totalitate acestor Termeni și Condiții. 
 1. “Termeni şi Condiții” constituie acordul legal dintre dvs., în calitate de Client şi MYCO. Înainte de a utiliza site-ul https://50lei.ro/, înainte de a plasa o comandă online şi de a intra într-o relaţie contractuală cu MYCO, vă recomandăm să citiţi în prealabil aceşti Termeni şi Condiţii. Accesarea si vizitarea website-ului, crearea unui cont de client, dar şi plasarea unei Comenzi înseamnă acceptarea în totalitate şi necondiţionată a acestor Termeni şi Condiţii
 1. Termenii şi condiţiile pot fi modificate oricând de către MYCO, fără a fi necesară o notificare prealabilă. Modificările şi informaţiile privind valabilitatea acestora vor fi postate pe acest site, în vederea informării clienţilor şi a utilizatorilor site-ului. Prin urmare, clienţii trebuie să se raporteze în mod regulat la această politică pentru a verifica conţinutul actualizat al acesteia. Dacă, în orice moment, aceşti Termeni şi Condiţii devin inacceptabili pentru dvs., vă rugăm să sistaţi imediat accesarea şi utilizarea acestui website. 
 1. DEFINIREA UNOR TERMENI 
 • MYCO/Vânzător – reprezintă societatea MYCO SOLUTIONS S.R.L., cu sediul social în Sat Poiana Mare, Comuna Poiana Mare, Strada General Magereanu, nr. 132, jud. Dolj, înregistrată la O.N.R.C. sub nr. J16/2138/2022, identificată cu CIF / CUI 46600305, reprezentată prin administrator Motataeanu Dan-Dumitru. 
 • Comandă –  o formă de comunicare între MYCO şi Client prin care Cumpărătorul transmite către Vânzător, prin plasarea comenzii online, intenția sa fermă de a achiziționa Produsele comercializate pe site-ul https://50lei.ro/
 • Cont – presupune personalizarea unei secţiuni a site-ului prin introducerea adresei de email şi a unei parole, secţiune care conţine informaţii despre Client (spre exemplu, detalii utilizator -, adresa preferată de livrare – oraș și județ sau un istoric al comenzilor, mod de plată preferat). Crearea unui astfel de Cont este o opţiune a Clientului. Datele furnizate odată cu crearea Contului vor rămâne confidenţiale şi se supun Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal; 
 • Contract – reprezintă contractul la distanţă încheiat între MYCO şi Client, fără prezenţa fizică simultană a Vânzătorului şi a Clientului, contracte ce se încheie la momentul confirmării, pe un suport durabil (prin email) de către MYCO a acceptării comenzii transmise de Client, ca urmare a autorizării plății. 
 • Cumpărător/Client –  orice persoană fizică cu capacitate de exerciţiu deplină sau orice persoană/entitate juridică, care îşi creează sau nu un Cont în Site şi efectuează o Comandă online.  
 • Document – prezenta Politică privind Termenii şi Condiţiile, care guvernează raportul contractual dintre MYCO şi Client şi care va fi interpretată în conformitate cu legea română. Orice neconformitate sau nevalabilitate a unei părţi sau clauze din prezentul Document cu alte prevederi legale aplicabile nu are efecte asupra valabilităţii şi legalităţii celorlalte prevederi din prezentul Document. 
 • Produs – orice bun sau serviciu care poate fi comercializat și prestat conform legii şi care nu încalcă limitele impuse prin acești Termeni şi Condiții. Produsele comercializate prin prezentul website constau în huse de telefon, produse de uz casnic și accesorii. 
 • Prelucrarea datelor cu caracter personal – a se vedea Politica de confidențialitate. 
 • Tranzacţie – reprezintă operaţiunea prin care se procesează plata aferentă achiziţionării bunurilor comercializate de către MYCO, în funcţie de modalitatea de plată aleasă/procesatorul de plăți ales de Cumpărător; 
 • Utilizator – orice persoană care a creat un cont pe site şi a plasat sau nu o comandă. 
 • Vizitator – orice persoană care accesează site-ul, fără a crea un cont în Site. 
 • Website – reprezintă site-ul https://50lei.ro/, precum şi orice secţiune sau subpagină a acestuia. Site-urile şi/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce aparţin unor terţi şi care sunt accesate de către clienţi ca urmare a legăturilor sau redirecţionărilor disponibile pe site-ul https://50lei.ro/ nu fac obiectul şi nici nu intră în sfera acestei definiţii. 
 1. CONDIȚII DE UTILIZARE 
 1. Accesarea şi utilizarea acestui website se realizează în acord și se supune în totalitate cu prevederile prezentului Document.  
 1. Prin utilizarea site-ului sunteţi de acord şi acceptaţi implicit aplicabilitatea prezentelor prevederi. 
 1. DREPTURI DE AUTOR 
 1. MYCO deține titlul deplin și complet asupra fișierelor, pozelor și materialelor publicate pe Website, precum și toate drepturile de proprietate intelectuală ce decurg din acestea. 
 1. Toate mărcile și logourile sunt deținute de către MYCO și nicio persoană sau entitate nu are dreptul să le copieze sau utilizeze în niciun mod. 
 1. Folosirea, preluarea, copierea sau modificarea fără acordul MYCO a oricăror elemente grafice/de design/structurale etc. prezente pe site-ul https://50lei.ro/ este strict interzisă. Orice încălcare a drepturilor MYCO intră sub incidenţa legii şi va fi soluţionată de entităţile abilitate în acest scop. 
 1. Niciun element de conţinut transmis către client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobândit de către acesta prin accesare, vizitare şi/sau vizualizare nu constituie o obligaţie contractuală din partea MYCO. 
 1. CONFIDENȚIALITATE 
 1. MYCO va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natură pe care Clienții și Vizitatorii le vor furniza. Partajarea informațiilor furnizate se va putea face doar în condițiile menționate în Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal. 
 1. Dacă pentru Contul creat de un client există suspiciuni privind securitatea datelor sau privind o posibilă utilizarea abuzivă, MYCO va lua de îndată măsurile care se impun (spre exemplu, va solicita titularului contului schimbarea parolei) sau chiar va şterge contul, cu notificarea anterioară a persoanei interesate. 
 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal şi regulile de protecţie a acestora pot fi accesate aici. 
 1. MYCO respectă și protejează dreptul la protejarea datelor cu caracter personal a utilizatorilor/vizitatorilor acestui website şi are obligația de a administra în condiții de sigurantă și numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră. Scopul colectării datelor este de a asigura utilizatorilor/vizitatorilor website-ului informații și servicii de cea mai bună calitate, precum și servicii de marketing, reclamă și publicitate. 
 1. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE 
 1. Toate preţurile produselor afişate pe site-ul https://50lei.ro/ sunt exprimate in lei (RON) și nu sunt purtătoare de TVA (nu este aplicabilă). MYCO îşi rezervă dreptul de a modifica preţurile ca urmare a situaţiilor ce pot genera anumite schimbări de natură a afecta valoarea preţurilor afişate pe site.  
 1. Informaţiile utilizate pentru descrierea produselor disponibile pe site (texte, imagini, prezentări multimedia) nu reprezintă obligaţii contractuale pentru MYCO , acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. 
 1. Comenzile plasate cu privire la produsele publicate pe site şi/sau cele care fac obiectul unor promoţii practicate de către MYCO la un moment dat vor fi onorate doar în limita stocului disponibil. Dacă un anumit produs comandat de către dumneavoastră nu mai este disponibil în stocul MYCO veţi fi informat cu privire la acest aspect.  
 1. Contractul dintre MYCO și Client se consideră încheiat la momentul confirmării, pe un suport durabil (prin email) de către MYCO a acceptării comenzii transmise de Client, ca urmare a finalizării plății. 
 1. Vă recomandăm să acordaţi o atenție sporită la momentul plasării comenzii cu privire la cantitatea şi tipul produselor dorite.  
 1. COMANDA ŞI PLATA PRODUSELOR 
 1. Clienţii MYCO pot efectua comenzi pe site-ul https://50lei.ro/ prin adăugarea produselor dorite în coşul de cumpărături, urmând a finaliza comanda prin efectuarea plăţii prin una dintre modalităţile indicate expres.  
 1. Pe acest website, plata produselor comandate se poate realiza utilizând următoarele modalităţi: plata ramburs și plata online prin card bancar. Plata online prin card bancar se realizează prin procesatorul de plăţi PlatiOnline. 
 1. Dacă aţi ales metoda de plată online prin card bancar este necesar să completaţi un formular cu informaţiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.  
 1. Plăţile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de enităţile care asigură tranzacţiilor online acelaşi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic. 
 1. “3-D Secure” asigură în primul rând că nicio informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la niciun moment dat, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăţi, aceste date fiind direct introduse în sistemele electronice Visa şi/sau MasterCard. 
 1. Pentru plăţile prin card bancar nu se va percepe niciun comision. 
 1. În cazul plăţilor online, Vânzătorul nu este şi în niciun caz nu poate fi ţinut responsabil pentru vreun cost suplimentar suportat de Client, incluzând, dar nefiind limitat la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru suportarea acestor costuri suplimentare aparţine exclusiv Clientului. 
 1. Vă aducem la cunoştinţă faptul că simpla adăugare a unui produs în coşul de cumpărături nu atrage în mod automat şi înregistrarea comenzii. Comanda va fi înregistrată doar după parcurgerea tuturor paşilor necesari, înregistrarea fiind confirmată la momentul recepţionării de client a email-ului de confirmare, care conţine toate informaţiile, detaliile şi specificaţiile produselor adăugate în coş, dar şi costurile totale (incluzând costurile de livrare, accesorii etc.). 
 1. De asemenea, vă aducem la cunoştinţă faptul că MYCO va confirma comanda/va livra produsele utilizând exclusiv informaţiile introduse de către Client la momentul plasării comenzii. În acest sens, vă solicităm să acordaţi o atenţie deosebită la momentul completării informaţiilor referitoare la comandă în paşii premergători finalizării acesteia. 
 1. MYCO va transmite Clientului documentele fiscale aferente Comenzii doar în format electronic la adresa de e-mail furnizată de către client. 
 1. Tranzacţiile sunt securizate la un nivel ridicat, astfel încât plata se va realiza în cele mai sigure condiţii. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele procesatorilor de plăți. Siguranța informațiilor este garantată de faptul că procesatorii de plăți nu stochează datele confidențiale ale cardului, ci le trimit criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel, informațiile clienților sunt în siguranță. 
 1. POLITICA DE RETURNARE A PRODUSELOR1 
 1. Cumpărătorul are dreptul legal (recunoscut de OUG 34/2014) de a se retrage din Contractul încheiat cu Vânzătorul, într-un termen de 14 zile de la data recepţionării produselor comandate. Pentru exercitarea acestui drept de „răzgândire” nu este necesară prezentarea niciunei justificări a deciziei de retragere din Contract.  
 1. Acest drept poate fi exercitat astfel:  
 • Fie printr-o declaraţie expresă și neechivocă, transmisă prin email la adresa [email protected] în termenul de 14 zile (calendaristice) de la momentul recepţiei produselor achiziţionate, cu indicarea clară a numărului comenzii şi a datelor Cumpărătorului. 
 • Fie prin completarea și trimiterea online a Formularului de retur, disponibil aici. 
 1. Tot într-un termen de 14 zile, calculat de la data la care a fost transmisă decizia de retragere, produsele vizate trebuie returnate către Vânzător, la adresa din Sat Poiana Mare, Comuna Poiana Mare, Strada General Magereanu, nr. 132, jud. Dolj, în starea în care acestea se aflau la momentul recepţionării produselor, ambalate corespunzător pentru a evita deteriorarea pe durata transportului. Cheltuielile pentru transportul acestora (prin curier) vor fi suportate exclusiv de către Cumpărător. Pentru estimarea contravalorii costurilor de transport, care încep de la suma de 25 lei, recomandăm luarea în considerare a politicii de prețuri a transportatorului ales (taxă fixă, taxă/kg, taxă extra rețea etc.). 
 1. În acelaşi termen de 14 zile, calculat de la transmiterea deciziei de retragere, Vânzătorul va rambursa Cumpărătorului contravaloarea produselor returnate, în aceeaşi modalitate de plată precum cea de la plasarea Comenzii. 
 1. Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea produselor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate. 
 1. Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou (produse deteriorate etc.), Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a solicita/percepe o taxă pentru readucerea produsului returnat în starea inițială. 
 1. Refuz de retur: Un produs este considerat deteriorat si/sau folosit dacă a fost desigilat, dacă prezintă modificări fizice, tăieturi, zgârieturi, etc. Orice semn de uzură existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat produs folosit. 
 1. Coletele care nu vor îndeplini condițiile mai sus menționate, vor fi refuzate. În cazul returnării unui produs care nu se află în aceeași stare în care a fost livrat, Vânzătorul va considera returul nevalid și va fi îndreptățit să refuze restituirea prețului. 
 1. LIVRAREA ŞI TRANSPORTUL PRODUSELOR. 
 1. Livrarea produselor comandate pe https://50lei.ro/ se face prin intermediul firmelor de curierat Sameday și Fan Courier. Pentru produsele aflate pe stoc termenul de livrare este cuprins între 2 și 3 zile lucrătoare, termen calculat de la data confirmării Comenzii de către Vânzător. 
 1. Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a majora timpul necesar pentru livrarea produselor în situația în care se vor ivi situații speciale, caz în care, Clientului i se va aduce la cunostință noul termen de livrare al produselor. 
 1. În situaţia în care transportul produselor vândute se realizează de către Vânzător, fie prin societatea de curierat aleasă de Vânzător, fie prin persoane împuternicite, responsabilitatea şi riscurile sunt suportate de transportator, după caz.  
 1. Pentru mai multe informații privind răspunderea pe perioada transportului și riscurile asociate comenzilor, poate fi consultată politica firmelor de curierat disponibile aici2. Costurile estimate pentru livrare sunt corespondente grilelor de tarifare practicate de firma de curierat, începând cu 25 lei, la care se pot adăuga alte costuri, în funcție de politica transportatorului indicat. 
 1. GARANŢII. LIMITAREA RESPONSABILITĂŢII 
 1. În conformitate cu prevederile legale, Vânzătorul este răspunzător faţă de Cumpărător pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele. Aceasta reprezintă garanţia legală de conformitate. 
 1. În cazul lipsei conformităţii, Cumpărătorul are dreptul de a solicita Vânzătorului înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată (Noţiunea fără plată se referă la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile de transport, manipulare, manoperă, materiale utilizate şi ambalare), cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată. Totodată, Cumpărătorul are dreptul să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acest produs în următoarele situaţii: 
 • dacă nu beneficiază de înlocuirea produsului; 
 • dacă Vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp rezonabilă. 
 1. Vânzătorul va fi responsabil faţă de Client pentru toate obligaţiile asumate prin Contract şi prin intermediul acestui Politici. Astfel că Vânzătorul va putea cesiona şi/sau subcontracta anumite servicii cu scopul îndeplinirii complete a tuturor obligaţiilor asumate faţă de Cumpărător, fără vreo informare sau acord al acestuia din urmă. 
 1. Vânzătorul nu va fi responsabil pentru eventuale situaţii prejudiciabile pentru Client şi care rezultă din nerespectarea de către acesta din urmă a prezentului Document şi/sau a legislaţiei în vigoare aplicabile. 
 1. Vânzătorul nu poate fi ţinut responsabil pentru prejudiciile suferite de către Client, direct sau indirect, ce rezultă din nefolosirea sau din folosirea incorectă a informaţiei prezentate pe site. 
 1. Vânzătorul nu garantează faptul că: 
 • produsul comandat sau obținut în mod gratuit va fi potrivit cerinţelor sau așteptărilor Clientului. 
 • produsul comandat va fi fără erori de orice fel. 
 • culorile, structura şi textura produselor vor corespunde 100% cu cele din fotografiile de prezentare ale produselor existente pe site. Fotografiile prezente pe site sunt cu titlu informativ şi nu creează obligații contractuale pentru MYCO.  

Astfel, Clientul are obligaţia de a se documenta şi de a analiza informaţiile precizate pe site şi de a solicita clarificări de la Vânzător în cazul în care acestea sunt necesare, înainte de a finaliza comanda online. 

 1. SECURITATE 
 1. La utilizarea Website-ului sunteți răspunzător pentru asigurarea confidenţialităţii datelor referitoare la contul dumneavoastră de acces (numele de utilizator și parolă) și sunteți de acord să vă asumați întreagă responsabilitate pentru activitătile/acțiunile desfășurate pe Website în baza contului și parolei dumneavoastră. Vă recomandăm să nu divulgaţi datele în baza cărora vă autentificaţi pe acest website, în măsura în care deţineţi un cont. 
 1. În cazul în care confidențialitatea acestor date de acces a fost compromisă, aveţi obligaţia de a notifica în cel mai scurt timp MYCO pentru a restricţiona accesul la cont și a vă genera cât mai rapid o cale prin care să puteţi reintra în posesia contului dumneavoastră. 
 1. Efectuarea de operațiuni neautorizate ca: utilizarea abuzivă, utilizarea frauduloasă, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informații în vederea comercializării lor, blocarea accesului etc. asupra acestui Website, vor fi pedepsite conform legii. 
 1. INFORMAŢII UTILE PENTRU UTILIZATORI 
 1. Ca utilizator, înțelegeți și sunteți de acord cu următoarele informaţii
 • Să primiți ocazional SMS-uri în scop informativ din partea MYCO , confom Politicii GDPR, pentru anumite campanii punctuale (având posibilitatea de a retrage acordul oricând în modalitățile expuse aici); 
 • Să furnizați date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră; 
 • Să mențineți și înnoiți, atunci când este cazul, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete. 
 • Este interzisă utilizarea site-ului https://50lei.ro/ în următoarele modalități sau pentru următoarele scopuri: 
 1. Cu încălcarea Termenilor și Condițiilor din prezentul document; 
 1. Cu încălcarea, în orice modalitate, a prevederilor legale aplicabile sau prin modalități care pot conduce la încălcarea, în orice modalitate, a prevederilor legale aplicabile; 
 1. În orice modalitate prin care se acționează în contul și pe seama altei persoane, în special prin utilizarea de nume false, adrese de email false, numere de telefon false etc. 
 1. Pentru promovarea sau ascunderea activităților cu caracter ilegal sau imoral; 
 1. Pentru a reproduce, în orice fel, interfața site-ului, în vederea inducerii în eroare a utilizatorilor, clienților sau potențialilor clienți ai acestui magazin online; 
 1. Pentru a obține acces neautorizat la datele pe care vizitatorii sau clienții noștri ni le-au furnizat în mod voluntar; 
 1. Pentru a introduce în sistem programe sau linii de cod malițioase; 
 1. Pentru a solicita informații, produse ori servicii ilegale, ori pentru a solicita informații care să acopere o activitate ilegală; 
 1. Pentru a obține acces la diferite secțiuni sau subsecțiuni ale site-ului sau la produsele ori serviciile oferite de către noi utilizând proceduri ilegale. 
 1. Ca utilizator, vă asumați obligativitatea de a nu întreprinde următoarele activităţi
 • Să publicați materiale cu drept de autor, dacă nu sunteți autorul sau dacă nu aveți permisiunea autorului de a publica materialul respectiv; 
 • Să publicați materiale obscene, defăimătoare, de amenințare sau răuvoitoare fată de un alt utilizator, persoană fizică sau juridică, materiale ori informații interzise de prevederile legale în vigoare; 
 • Să publicați o imagine sau o afirmație care contravine normelor legale în vigoare sau bunelor moravuri. 
 • Revânzarea cu scop comercial a produselor achiziţionate de pe site este strict interzisă, cu excepţia cazului în care aceasta este aprobată expres, în scris, de către MYCO , care va aprecia în mod rezonabil utilitatea şi oportunitatea unei astfel de aprobări. Dacă această prevedere va fi încălcată, MYCO își rezervă dreptul de a-și solicita drepturile, cu precădere pretinderea despăgubirilor şi repararea prejudiciilor cauzate prin acţiuni care contravin prezentului Document.  
 1. LEGISLAȚIE APLICABILĂ și JURISDICȚIE 
 1. Acești Termeni și Condiții și utilizarea site-ului https://50lei.ro/ sunt guvernate de legile aflate în vigoare din România. În caz de apariţie a oricărui litigiu referitor la raportul contractual sau rezultat din sau în legătură cu încheierea, interpretarea, executarea ori încetarea acestuia, acesta va fi soluţionat fie prin cereri adresate instanţelor judecătoreşti competente material din Cluj-Napoca, fie prin arbitrajul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, conform procedurii acesteia şi de către un singur arbitru. Hotărârea este definitivă pentru părţi. Oricărei părţi îi este recunoscută posibilitatea alegerii uneia dintre cele două modalităţi de soluţionare a litigiilor. 
 1. În ceea ce priveşte platforma SOL (de soluţionare online a litigiilor), prezentă în interfaţa site-ului sau formularea unei plângeri adresate ANPC, vă informăm că aceste două modalităţi de soluţionare amiabilă a diferendelor apărute sunt adresate exclusiv consumatorilor.